Scholing & Stages

FMMU wil haar kennis en expertise delen. Iedere huisarts die voor het eerst bij FMMU gaat werken, volgt een introductieprogramma van 2 à 3 uur, waarin de basis kennis van het werken in instellingen met de doelgroepen worden doorgenomen.

De na- en bijscholingen van artsen en verpleegkundigen is gericht op huisartszorg van de doelgroep of instellingen. Deze na- en bijscholingen zijn geaccrediteerd zowel geaccrediteerd voor de huisartsen (RGS accreditatie) als voor de verpleegkundigen (V&VN accreditatie).

Naast na- en bijscholingen voor huisartsen en verpleegkundigen heeft FMMU verschillende stage mogelijkheden voor zowel studenten geneeskunde als niet-studenten geneeskunde. Stage volgen bij FMMU is ook voor niet geneeskundige studenten interessant doordat wij niet een standaard zorgbedrijf zijn. Er kan dus een ander soort kennis worden opgedaan dan bij andere dienstverlening bedrijven. Graag wil FMMU studenten met MBO of HBO opleiding (bedrijfsvoering, communicatie, secretarieel etc.) met deze andere vorm van dienstverlening kennis laten maken.

 

"Mijn stage bij de FMMU is een succesvolle keuze geweest. Ik heb vier leerzame weken gehad waarbij ik patiënten zag in verschillende justitiële omgevingen: bijvoorbeeld een penitentiaire inrichting, politiebureau of arrestantencomplex. Je leert veel meer dan alleen hoe zorg voor deze doelgroep in elkaar steekt: je werkt aan competenties als communiceren en praktische vaardigheden, verdiept je in wetgeving en in doelgroepspecifieke morbiditeit. Je wordt gemotiveerd door de enthousiaste begeleiding en wordt gestimuleerd je eigen leerdoelen na te streven. Daardoor is de invulling van je stage erg persoonlijk en draagt het bij aan nuttige individuele ontwikkeling. Een waardevolle ervaring voor elke student in opleiding tot arts."

Annabel Groot, student geneeskunde